2024 AKÜYÖS 2. YERLEŞTİRME SONUÇLARI/2024 AKÜYÖS SECOND PLACEMENT RESULTS

2024 AKÜYÖS 2. YERLEŞTİRME SONUÇLARI için lütfen tıklayınız.

Please click here for 2024 AKÜYÖS  SECOND PLACEMENT RESULTS

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

a) Lise diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ile birlikte apostil onaylı örneği veya Türk dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi.
b) Adayın lise diplomasında veya geçici mezuniyet belgesinde genel not ortalamasının bulunmaması durumunda, genel not ortalamasını gösteren resmî not belgesinin aslı ile birlikte apostil onaylı örneği veya Türk dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi.

c) KKTC uyruklu olup, KKTC’de ikâmet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini tamamlayan GCEAL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCEAL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklardan, GCEAL sonucu belgesi ile Türkçe tercümesinin noter ya da Türk dıştemsilciliklerinden onaylı örneği.

ç) Uluslararası öğrenci başvurularında kabul edilen sınav ve/veya diploma belgesinin onaylı Türkçe tercümesinin aslı ile birlikte fotokopisi (aslına uygun ise fotokopisi alınır, aslı iade edilir).

d) Pasaport ile birlikte vizeli pasaportun kimlik bilgilerini ve geçerlilik süresini gösteren sayfalarının fotokopisi (aslına uygun ise fotokopisi alınır, aslı iade edilir).

e) Varsa Türkçe yeterlik belgesinin ve ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen yabancı dil belgesinin noter ya da Türk dış temsilciliklerinden onaylı örneği.

f) İkametgâh belgesi veya bu belge yerine geçebilecek diğer belgeler (kayıt tarihinden itibaren 2 ay içinde ilgili birim öğrenci işlerine teslim edilmesi şarttır).

g) Sekiz adet 4,5×6,0 cm ebadında fotoğraf (son 6 ay içinde, ön cepheden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır).

ğ) Öğrenim ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren banka dekontu.

h) İmzalı geçim güvencesi beyanı (kayıt tarihinden sonra 2 ay içinde Üniversite yönetim kurulu tarafından belirlenen miktarda parayı, Türkiye’deki bir bankada kendi hesabına yatırdığına ilişkin banka dekontu beyan edilir).

ı) Doğumla yabancı uyruklu olup daha sonra Türk vatandaşlığına geçen çift uyruklulardan vukuatlı nüfus kayıt örneği.

i) Vekâlet ile kayıtlarda vekâlet belgesinin noter ya da Türk dış temsilciliklerinden onaylı örneği.